Battle

Een stadsspel waarin teams het tegen elkaar opnemen om als eerste hun doel te bereiken

  • By Lander
  • 16-06-2023
  • 4 min read

Wat is een 'Battle' spel

Top Image

Meerdere teams

Elk team krijgt een specifieke missie die ze moeten vervullen om credits te verdienen of om het andere team te verslaan. Het spel maakt gebruik van de stad als speelveld, waarbij de teams strategisch moeten navigeren, aanwijzingen moeten vinden, opdrachten moeten voltooien en mogelijk interactie hebben met andere spelers of neutrale 'NPC's' (non-player characters).

Elk team heeft een specifieke startlocatie waar ze hun missie kunnen beginnen. Deze locatie kan dienen als een uitvalsbasis waar ze informatie kunnen verzamelen, strategieën kunnen bespreken en eventueel items kunnen verkrijgen die van pas komen tijdens het spel. Vanaf hun startlocatie moeten de teams de stad verkennen en zich verplaatsen naar verschillende locaties om hun missie te volbrengen. Dit kan inhouden dat ze puzzels moeten oplossen, aanwijzingen moeten vinden, objecten moeten verzamelen, doelen moeten bereiken of andere specifieke taken moeten uitvoeren.

Een team splitst zich nooit op

In een battle spel is het van essentieel belang dat de personen van een team nooit het team alleen gaan verlaten. De Samenwerking en coördinatie is dan ook van cruciaal belang. Dit vergroot de kans op succes bij het voltooien van missies en het behalen van doelen.

Het geeft je ook de leukste spelervaring wanneer je een battle op de daarvoor voorziene manier wordt uitgevochten. En niet te vergeten, het bevordert ook de sociale interactie, en bouwt hechtere relaties op tussen de teamleden.