Trivials

Wat houdt een 'Trivials' type spel in?

  • By Lander
  • 12-05-2023
  • 3 min read

Wat is een 'Trivials' spel

Top Image

Weet jij meer dan je vrienden?

Een Trivials stadsspel is een variant van het populaire bordspel Trivial Pursuit dat is aangepast om te worden gespeeld in een stedelijke omgeving. In plaats van te spelen op een bord met kaarten, worden de vragen en uitdagingen van het spel geïntegreerd in de stad zelf.

Bij een Trivials stadsspel gaan spelers door de stad en bezoeken ze verschillende locaties waar ze vragen moeten beantwoorden of opdrachten moeten uitvoeren om punten te verdienen. Deze locaties kunnen belangrijke bezienswaardigheden, historische plekken, monumenten of andere interessante punten in de stad zijn.

Net als in het originele Trivial Pursuit-spel draaien de vragen in het stadsspel om algemene kennis in verschillende categorieën, zoals geschiedenis, aardrijkskunde, sport, kunst en amusement. De spelers moeten de vragen correct beantwoorden om kaarten of punten te verzamelen. Het team of de speler die als eerste alle categorieën met correcte antwoorden voltooit, wint het spel.

De thema's van de vragen kunnen ook afwijken van de standaard categorieën, en worden aangepast aan een specifiek thema. Iemand die dan uitblinkt in dit thema kan met deze kennis hun vrienden en familie de loef afsteken.

Een Trivials stadsspel biedt spelers de mogelijkheid om zowel hun kennis te testen als de stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Het combineert educatie met entertainment en is geschikt voor zowel individuele spelers als groepen die tegen elkaar kunnen strijden. Het spel stimuleert het leren en ontdekken van interessante feiten over de stad, terwijl het ook een leuke en uitdagende speelervaring biedt.